HGSS-ovci spasili kozu koja je zapela na litici iznad mora

17.06.2022.

22:20

Autor: Dnevnik 3/IMS/HRT/T.D.

Spašena koza

Spašena koza

Foto: HGSS / Split

Nesvakidašnji prizori s akcije spašavanja s područja viške ispostave HGSS-a. Na njihov dežurni telefon stiglo je više dojava o bređoj kozi koja je zapela na litici iznad mora. 

HGSS-ovci su uspjeli utvrditi točnu lokaciju, iznad špilje koju posjećuju brojni turisti, a tijekom intervencije savjetovali su se i s veterinarom. Dva spašavatelja popela su se na stijenu, gurnula je u more, potom je koza izvučena na brod i tako je spašena. Svoj je novi dom našla u lokalnom OPG-u.

- Primili smo dojavu od građana koja je već loše i više dana je tamo, oni su je vidjeli više puta u nekoliko navrata u zadnjih nekoliko dana i prijavili su da je u lošem stanju. Izašli smo na teren i uspjeli smo je nekako navest da nam dođe blizu mora, nekako smo je ubacili u more, stavili smo je na brod, dovezli smo je u Komižu i prevezli kod jednog lokalnog gospodarstva seoskog, rekao je Pino Vojković, HGSS Split, ispostava Vis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!