Humanitarna aukcija dresova GKK Šibenke

14.12.2022.

17:28

Autor: Ana Štrelov/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Humanitarna aukcija GKK Šibenke

Humanitarna aukcija GKK Šibenke

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Senzacionalne pobjede u prvenstvu ove sezone nižu košarkaši s Baldekina. Mlada momčad polako vraća Šibenčane u dvoranu i slavne dane košarkaškog kluba, a osim vrhunskih rezultata na terenu, klub je pokrenuo i humanitarnu akciju.

Košarkaši GKK Šibenke za pobjedu daju sve, no veliko je njihovo srce i izvan terena. Na humanitarnoj aukciji našli su se dresovi igrača. 


- Svaka tri dana na aukciju će ići četiri različita dresa s potpisom igrača, aukcija će završiti 18. prosinca, a sve se odvija na našoj Facebook stranici, rekao je Domagoj Bašić, direktor GKK Šibenka.


Od prodaje očekuju i do 10 tisuća kuna. Iznos županijskoj Ligi protiv raka dragocjen!


Predsjednica Udruge Liga protiv raka Šibensko-kninske županije Danči Mihovilčević zahvaljuje košarkašima i upravi kluba na toj akciji.


Nakon dvije godine pandemije udruga bilježi porast broja oboljelih. 


- Sve ove naše akcije su tu da upozorimo javnost i naše sugrađane da se odazovu što prije na preventivne preglede, a svaka pomoć nam znači i ove podrške su predivne, ističe Mihovilčević.


Stiže klubu i sve veća podrška navijača! Momčad s Baldekina ove sezone niže pobjede. Izboreno je i četvrtfinale Alpe Adria kupa. 


- Pokazali smo da imamo dosta talenta. Ovo je izuzetno mlada ekipa i praktički naši nosioci igre, igrači na terenu s dosta velikom minutažom su dečki od 19 godina, ističe Damir Milačić, trener GKK Šibenka.


Prosjek cijele ekipe je 21 godina, a momčad je na dobrom putu prema velikom uspjehu.


- Napravit ćemo sve u sljedećoj sezoni da se vratimo na stare staze, a dogodine se stvarno želimo boriti za naslov prvaka države, rekao je predsjednik GKK Šibenka Ante Nakić.


Traži publika rezultat, a mogla bi ga i dobiti. I pobjedama vratiti u slavne dane kada je Šibenik za košarku živio!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!