Humanitarna utrka grada anđela u Varaždinu okupila rekordan broj trkača

13.05.2023.

17:13

Autor: Goran Damjanić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/A.V.

Održana humanitarna utrka grada anđela

Održana humanitarna utrka grada anđela

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Humanitarna utrka grada anđela, u svojem je četvrtom izdanju, u Varaždinu okupila rekordan broj trkača. Ulicama i trgovima uže gradske jezgre trčalo se ne samo zbog rekreacije nego i kako bi se pomoglo djeci koja boluju od malignih i drugih teških bolesti. 

Varaždin - grad u kojem anđeli spavaju, ali i trče. 

- Samom uplatom bez obzira na vremenske prilike, da i nismo uspjeli doći, napravili smo ono što je bio cilj, a to su oni, rekla je Svjetlana

Mladi, stari, djeca, roditelji, djedovi i bake. Pet kilometara izgurali su kao od šale. U dobrom ambijentu i naletu adrenalina zaboravi se i na bol.

- Zabavno, malo bolno, ali dobro je bilo, kazao je David

A trčalo se za one koji zaista trebaju našu pomoć.

- Prošle godine smo imali 27- rekordan broj djece i uspjeli smo jer smo prošle godine 5 humanitarnih akcija napravili, Uspjeli smo svih 27 djece pomoći, rekla je upraviteljica Zaklade Vita Jadranka Bahlen

- Dobro je činiti dobro. Trčimo za one koji ne mogu da malo pridonesemo njihovom napretku i da oni vide da smo tu za njih, kazala je Snježana.  

Da misle na oboljelu dječicu, varaždinski su trkači pokazali rekordnim brojem prijava.

- Sad već možemo reći da je postala tradicionalna. Nikad veći broj sudionika, 715 prijava. Novitet je i dječja utrka koja starta pola sata ranije, rekla je Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina. 

- S jedne strane uključiti što više Varaždinaca da prihvate zdravi način života. Isto tako, specifično je i to što se trči centrom grada da se iskoristi ljepota našeg grada i da ga stavimo u drugu sportsku funkciju, objasnio je idejni začetnik Utrke grada anđela Damir Habijan

Zaslužena medalja s anđelom oko vrata kao uspomena svima koji su ovu subotu odlučili potrošiti koju kaloriju i učiniti dobro djelo. Jer, u ovakvoj utrci, pobjednici su zaista svi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!