11:35 / 14.08.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/M.Š./HRT

Humanitarna utrka od 800 kilometara za judo klub "Fuji"

Marko Kos

Marko Kos

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Judo klub osoba s invaliditetom "Fuji" osnovan je u kolovozu 2012. godine i prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. Uskoro će se dogoditi i humanitarna utrka od 800 kilometara po Hrvatskoj, a cilj je prikupiti sredstva za funkcioniranje kluba. 

- Sama akcija počinje 17. kolovoza. Krećemo iz Zagreba, akcija traje pet dana. Biciklom idemo prvi dan preko Karlovca, Udbine i Gračaca preko Knina do Šibenika. Radi se o 320 kilometara. Drugi dan idemo od Šibenika do Zadra, to trčimo. Treći dan idemo od Zadra preko Paga pa trajektom na magistralu do Rijeke. Potom idemo od Rijeke biciklom do Delnica. Četvrti dan idemo iz Delnica do Duge Rese, to trčimo. Peti dan će biti od Duge Rese do Velike Gorice, rekao je Marko Kos, fitness trener, sportaš i humanitarac.

Akcija je pokrenuta za judo klub "Fuji" u kojem treniraju djeca s invaliditetom.

- Sredstva se skupljaju isključivo da bi klub mogao funkcionirati iduću godinu, da bi djeca imala sve aktivnosti besplatne, kao i do sada, dodaje.

U akciju se mogu uključiti svi i to donacijama putem portala Čini pravu stvar.

- Kada krene akcija, bit će svaki dan aukcija sportskih dresova. Trenutno, imamo dresove od braće Sinković, od Domagoja Antolića i od Milana Badelja. Još dva dresa ćemo objaviti kroz koji dan, dodaje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!