07:10 / 27.07.2021.

Autor: Blanka Uzelac/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Humanitarnom regatom upozorili na važnost cijepljena protiv Covida

SUP regata

SUP regata

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Humanitarna regata Kantrida sup open, proteklog je vikenda održana na moru uz riječku plažu na Kantridi. Okupila je 50 natjecatelja, sredstva prikupljena od kotizacije namijenjena su kupnji robotiziranog egzoskeleta, a osnovni cilj ove sportske manifestacije jest upozoriti na važnost cijepljena protiv Covida.

SUP-om ili u originalu stand up paddleboardingom, koriste se i rekreativci i profesionalci, no kad je riječ o regati humanitarnog tipa, prijavili su se i jedni i drugi. 

- Inače povremeno supam tako da mislim da je to odlična ideja. Ideja je isto tako da se ljude potakne na cijepljenje, ideja je da se ovdje družimo, prekrasan je dan i mislim da je super da se ovakve akcije organiziraju, rekao je Davor Štimac, vijećnik Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Pobijedili su ipak supači koji su već sudjelovali u natjecanjima. U kategoriji za žene, pobjednica je trostruka državna prvakinja Slovenije.

Ovo je prva riječka humanitarna regata na supovima.

- Nadamo se da će ovo natjecanje ostati i postati nekakva tradicija, pogotovo zbog toga što je ovdje nedavno osnovan i klub i nadamo se da bi to moglo imati jednu lijepu priču na Kantridi, rekao je Kristian Sirotich, Udruga "Koga briga".

Sportom do zdravlja i za zdravlje, moto je svih sudionika regate koja će se, nadamo se, održati i iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!