Impresivna Carmina Burana na pulskom Forumu

05.05.2023.

09:04

Autor: Jana Radić/Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

Pulski Forum

Pulski Forum

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Slavno djelo Carla Orffa, kantata Carmina Burana, izvedena je sinoć na pulskome Forumu. Projekt je to Muzičke akademije Sveučilišta u Puli uz potporu kolega glazbenika iz Rijeke i Zagreba. 

U impresivnoj izvedbi sudjelovali su Akademski mješoviti zbor Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Dječji zbor Kap "Josip Kaplan" iz Rijeke i Dječji zbor glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli kao i pulski ansambl udaraljki uz pijaniste i soliste.

Na pulskom je Forumu bila i ekipa Vijesti iz kulture:

- Tijekom svega ovoga što je zbor ranije izveo i napravio baš je sad sazrilo vrijeme, pokazala se i prilika za suradnju s muškim zborom FER-a, tako da se jednostavno dogodilo, izjavio je maestro Domeniko Briški, dirigent Akademskog zbora Muzičke akademije u Puli.

Maestro Josip Degl'ivellio, dirigent Akademskog muškog zbora FER-a, ustvrdio je, pak, da su se svi spojili u jedno:

- Zvučimo kao da vježbamo mjesecima, a zapravo se poznajemo dva dana, plus dječji zborovi, plus odlični instrumentalisti i pijanisti, kolege s Akademije i odlična ritam sekcija, ja mislim da je to samo ono kako i zašto volimo glazbu zapravo, poručio je Degl'ivellio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!