Ispričajte svoju priču o Zaprešiću

07:03 / 06.04.2022.

Autor: Dinko Kreštalica/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

U Zaprešiću je pokrenuta javna kampanja razvoja turizma

U Zaprešiću je pokrenuta javna kampanja razvoja turizma

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Zaprešiću je pokrenuta javna kampanja razvoja turizma kojom prvi put građane pozivaju da svojim idejama aktivno sudjeluju u brendiranju grada. Sve pod nazivom - "Naša priča. Vaša priča. Jedna priča Zaprešića." 


Građani Zaprešića imaju priliku putem društvenih mreža ili na stranicama grada kroz mini anketu ispričati zajedničku priču Zaprešića - pozvani su dati svoje mišljenje, viziju potencijala u turizmu, ukazati na konkretne ciljeve.

- Iznimno nam je bitno povezati ono što turistički želimo, biti s onim što grad u svojoj srži je, s onim što naši sugrađani jesu, jer na kraju krajeva uspješan brend kreiramo isključivo onda kada ga svi naši sugrađani i žive svaki dan, poručio je direktor TZ Zaprešić Toni Ganjto.

Jer to je onda kažu uspješan i autentičan brend grada koji će na kraju svi zajedno živjeti. Uz prirodu, najljepši su i najzanimljiviji dvorci, a neizbježan je povijesni značaj bana Josipa Jelačića - no sve to treba dobro upakirati.

- Sve aktivnosti koje radimo jesu povezane s banom, ali ono što je glavno pitanje, kako tog bana učiniti zanimljivim, do koliko ga možemo rastezati. To je ono što želimo dobiti kao povratnu informaciju od naših sugrađana, dodao je direktor TZ Zaprešić. 

Poziv traje još sedamnaest dana, a u sve će biti uključeni stručnjaci s područja turizma i kulture, civilni sektor.

Ključna je blizina Zagreba, pa ovdje vide priliku u gastro i izletišnom turizmu.

- Sam ban Jelačić nalazi se na glavnom gradskom trgu, a kada tome dodamo tranzitni turizam, školski mogući turizam, usuđujem se reći da je to jednim dijelom i naše usmjerenje, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Brendiranje je dugotrajan proces, ali i nov izazov koji su stavili pred sebe, ovaj put kroz dijalog s građanima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!