Istarski kampovi opravdavaju titulu najkvalitetnijih u Europi

06.06.2023.

07:02

Autor: Jana Radić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/T.S.

Istarski kampovi opravdavaju titulu najkvalitetnijih u Europi

Istarski kampovi opravdavaju titulu najkvalitetnijih u Europi

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Prema ocjeni ADAC-a, njemačkog autokluba čije preporuke slijedi 20 milijuna kampista, Hrvatski kampovi su među najkvalitetnijima u Europi, ali i među najskupljima. No, cijena, kažu, prati kvalitetu. Najviše kampova smješteno je u Istri i posluju još bolje nego lani kada su probili sve rekorde.

Buđenje uz šum mora. Ono o čemu mnogi maštaju, Marcelu je ovih dana svakodnevni prizor. Kamp u Funtani pronašao je na internetu i sada mu se vraća svake godine.  

- Sviđa mi se jer je blizu granice s Njemačkom i Austrijom, sviđa mi se što ujutro mogu na plažu gledati dupine kako plivaju, ne moram ići s brodom, gledam ih kako mi kažu - dobro došao svako jutro. Mjesto je predivno, čisto je, mnogo Nijemaca je ovdje, uvijek nađem nekog novog za razgovor, obožavam biti ovdje, opisuje Marcel, gost iz Njemačke.

Turisti dolaze kamperima, no popularan je i glamping u luksuznim šatorima. U ovom kampu s pet zvjezdica imaju sve što im treba za dobar odmor. 

Cijena nije bitna 


- Najbitnija je kvaliteta, gost ne pita za cijenu u takvim resortima, govori Karlo Grebac, direktor kampa Istra, Valamar.   

Za cijenu ne pitaju ni gosti obližnjeg kampa Bijela uvala. Primjećuju porast cijena, no vjerni su odredištu koje ima baš ono što traže. 

- Dolazim ovdje na odmor otkad sam bila djevojčica, ljudi su ljubazni, u Italiji primjerice sve su plaže posložene, ovdje je ljepše. Možemo provesti odmor bez da pokrenemo automobil, rekla je Daniela, gošća iz Njemačke.

- Kampovi su otvoreni negdje iza Uskrsa, a u posljednjim godinama prevladava Walk in, kaže Eva de Zan, glasnogovornica Plave lagune.

Dobra usluga, brojni sadržaji, ali i najvažnije - kontakt s prirodom, to su najveće prednosti istarskih kampova koji su još lani po broju noćenja prestigli rekordnu 2019. godinu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!