Istinski humanitarac: Aukcijom dresova prikupio novac za Kiaru

09.01.2022.

07:00

Autor: Petar Mikuličin/Regionalni dnevnik/HRT

Ivan Čular

Ivan Čular

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Fizioterapeut nogometaša Šibenika Ivan Čular istinski je humanitarac! U posljednjim danima 2021. organizirao je aukciju dresova na svojem profilu na Facebooku. Sav prihod od prodanih dresova namijenio je liječenju Šibenčanke Kiare Goršić.

- Svi su se, mogu reći, odazvali, svi su rado poklonili dres, kaže Čular.


A prikupio ih je 19. Prodani su na Staru godinu za ukupno 20 tisuća kuna. Kupci iz cijele Hrvatske i Europe učinili su dobro djelo i priskrbili lijep novogodišnji poklon.


Među nogometnim eksponatima našao se i jedan uljez: dres košarkašica šibenskog Elemesa iz 1990.


- Jazine, finale Kupa Jugoslavije protiv Crvene Zvezde, Elemes je osvojio i taj dres je nosila Danijela Gulin. Dres mi je poklonio Mladen Ninić, naš veliki funcut i navijač, kaže Čular.


Svaki dres ima svoju priču. Intrigantna je ona vezana za Lokomotivin broj 20. Čular ga je poželio nakon što je Nikola Soldo na utakmici protiv njegova Šibenika napravio 'fair play' potez - na svoju štetu.


- Nikola Soldo je došao do suca i priznao da je lopta njega dirala. Sudac mijenja odluku, dosuđuje korner za nas. Iz tog kornera mi zabijamo gol, kaže Čular.


A proslava tog pogotka oduševila je javnost. Nogometaši Šibenika poručili su: Kiara želi život!


Čularu to nije prva humanitarna aukcija. Za stradale na Banovini prikupio je 9000 kuna.


- Dio novca otišao je jednoj obitelji, a dio zavičajnom domu u jednom mjestu pored Gline, kaže Čular.


Uskoro planira i novu, a već ima listu želja - zvijezde HNL-a!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!