21:48 / 04.10.2021.

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/IMS/HRT

Ivanina marka 'Za svako dijete osmijeh'

Za svako dijete osmijeh

Za svako dijete osmijeh

Foto: Dnevnik / HTV

Za svako dijete osmijeh - nova je dječja poštanska marka. Prikazuje djevojčicu s teškoćama u razvoju u igri sa psom. Osmislila ju je Ivana Viljevac, gluhonijema učenica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Virovitice.


Crtež Ivane Viljevac novi je motiv poštanske marke koja će na razglednicama i pismima obići Hrvatsku. Ivana komunicira znakovnim jezikom, a crtanjem se najbolje izražava. Za ovaj natječaj nacrtala je ono što je usrećuje - prijateljicu u invalidskim kolicima i njenog psa, okružene dugom.

Nova prigodna marka Hrvatske pošte posvećena je dječjem stvaralaštvu. Rezultat je to suradnje s UNICEF-om u povodu obilježavanja 75. obljetnice njegova djelovanja. Natječaj za dječju poštansku marku u osnovnim školama organizira se već 14 godina.

- Teme na dječjim markama su važne i za djecu i za sve nas. To su i marke 'Čuvajmo naše šume', 'Sigurnost u prometu' i druge teme kojima želimo potaknuti učenike na razmišljanje, kaže Krešimir Domjančić, voditelj Odnosa s javnošću Hrvatske pošte.

Vrijednost je marke 3 kune i 30 lipa, a tiskana je u 30 tisuća primjeraka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!