07:01 / 11.01.2022.

Autor: Josip Gavranović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ivanu su potres i pandemija zatvorili jedna vrata, i otvorili druga

Ivan Mihovec

Ivan Mihovec

Foto: HTV / HRT

Ivan Mihovec iz Markuševca prije pandemije bavio se organizacijom raznih glazbenih i folklornih događanja. COVID, a potom i potresi koji su mu uništili roditeljsku kuću, promijenili su mu život iz temelja. Sve što je do tada radio propalo je, ali Ivan nije očajavao. Odlučio je okrenuti novu stranicu u životu.

Ljubav prema folkloru i umjetnosti, kaže Ivan, do početka pandemije bila mu je na prvom mjestu. No zbog zatvaranja i ograničavanja događaja morao je razmišljati kako će nastaviti s time. Novi udarac bio je potres u kojem je teško oštećena roditeljska kuća u Markuševcu. Dan koji će, kao i ostali Markuševčani, pamtiti cijeli život.

- Bilo je ružno ali iz toga smo probali izvući jednu pouku - prije svega da budemo bolji ljudi. Da imamo empatije jedni za druge kao što se moglo i osjetiti u Markuševcu prvih mjesec pa čak i dva mjeseca, prisjeća se Ivan.

Ni on ni roditelji nisu previše očajavali, sami su pokrenuli obnovu kuće. Time kako je uredio interijer sve je zadivio pa su ga prijatelji zvali da i njima uredi stanove. Preko noći postao je dizajner interijera.

- Na kraju se to odrazilo u jednu ideju da iz svega toga napravim biznis i pokrenem posao. Obratio sam se Zavodu za zapošljavanje od kojih sam i korisnik mjera za zaposljavanje, kaže Ivan.

Potres i pandemija zatvorili su jedna vrata, ali otvorili druga kroz koja je samo trebalo imati hrabrosti proći. I to je Ivanova poruka svima koji su se našli u sličnoj situaciji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!