Izgradnja biološkog bazena - Projekt "Čazma Natura"

03.06.2021.

20:30

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Sani Lukić/E.P.C.

Izgradnja biološkog bazena u Čazmi

Izgradnja biološkog bazena u Čazmi

Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV / HRT

Čazma će dobiti prvi biološki bazen u Hrvatskoj. Riječ je kruni projekta Čazma Natura kojemu je cilj snažniji razvoj kontinentalnog zelenog turizma te bolje upoznavanje posebnosti Regionalnog parka Moslavačka gora. Ovako će izgledati biološki bazen odnosno više njih kad budu gotovi do kraja godine. Gradit će se po uzoru na one u Sloveniji i Austriji, a bit će tu i kupalište s dva bazena za plivače i neplivače. Kupalište bi trebalo biti najatraktivniji dio ponude u sklopu najvećeg projekta u povijesti Čazme vrijednog 26 milijuna kuna.


- Bazen za neplivače, znači prema standardima - mora bit dubok do metar i 35cm, dok dio za plivače na mjestima ide i do 3 metra. S donje strane bit će plaža, tu je suha sunčana plaža, zatim sanitarni čvorovi za presvlačenje za tuširanje. Imamo i jednu zelenu učionicu. Bit će tu i teren za odbojku, dječje igralište, poučni bazeni s biljakama, terasa i sunčalište, najavio je Krešimir Habijanec, direktor "Hidroregulacije". 


- Siguran sam da će to imati jedan dobar smisao za turističku ponudu za, pa i nova upošljavanja koja će se pronaći kroz to direktno pa i više indirektno za niz subjekata, od iznajmljivača od ugostitelja pa i OPG-a koji mogu naći šansu zapravo u plasmanu svojih proizvoda kroz ove sadržaje koje ćemo ponuditi, kaže gradonačelnik Čazme Dinko Pirak


Na većini od 123 edukacijsko-rekreacijskih i turističkih sadržaja radovi su završeni ili se privode kraju. 

- Imamo uređen sportsko-ribolovni centar Vustje gdje je uređena staza kroz krošnje s vidikovcima, odmorištima i također mjesto osmišljeno za druženje u prirodi i susrete. U tijeku je uređenje Medjama, zamišljeno kao staza kroz krošnju uzdignuta iznad terena na kojemu će naši posjetitelji moći upoznati biljni i životinjski svijet, opisuje kompleks Dajana Petrina, voditeljica projekta "Čazma Natura".


Cijeli projekt ne samo da će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih sadržaja na nekoliko lokacija, već je promijenio i sam izgled središta Čazme odakle gosti kreću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!