13:49 / 13.10.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Jedinstven studij u Ivanić Gradu

Studij protetike, ortotike i robotike u Ivanić Gradu

Studij protetike, ortotike i robotike u Ivanić Gradu

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

"Protetika i ortotika su već poprilično prisutne, međutim ovaj segment robotike u fizioterapiji je definitivno nov, pogotovo u Hrvatskoj. Ministarstvo obrazovanja je zaključilo da je program dobar, da ima svoje temelje i budućnost, da će studenti htjeti upisivati takav studij", objasnio je doc. dr. sc. Mile Marinčić, dekan Visoke škole Ivanić Grad za HTV-ovu emisiju "Dobro jutro, Hrvatska".

Visoka škola u Ivanić Gradu može se pohvaliti novim diplomskim specijalističkim studijem: protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji, jedinstvenim takve vrste u Hrvatskoj.

- Protetika i ortotika su već poprilično prisutne, međutim ovaj segment robotike u fizioterapiji je definitivno nov, pogotovo u Hrvatskoj. Ministarstvo obrazovanja je zaključilo da je program dobar, da ima svoje temelje i budućnost, da će studenti htjeti upisivati takav studij, objasnio je doc. dr. sc. Mile Marinčić, dekan Visoke škole Ivanić Grad.

To je usko specijalizirani studij gdje studenti nakon završetka mogu raditi ne samo u fizioterapiji već i u medicinskim ustanovama i bolnicama, utvrdio je voditelj.

- Okosnica i temelj na kojem je počivalo sve, i vizija je bila Županijska specijalna bolnica Naftalan koja je jedinstvena u Europi, a vjerojatno i svijetu, međutim i druge bolnice u okolini su i naše i suradne i nastavne baze. Mi smo sustavno počeli educirati jednog našeg profesora, Marka Tomaja koji je magistar fizioterapije, i koji je na europskoj razini priznati robotičar u fizioterapiji, rekao je dekan Mile Marinčić.

Više pogledajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!