Jedni pod dekom, drugi u osvajanju Ivanščice

24.01.2022.

17:27

Autor: Sata Badžek/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Brdska liga na Ivanščici

Brdska liga na Ivanščici

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Snijeg i niske temperature na kojima se jučer probudio i varaždinski kraj nisu bili nikakva prepreka desecima trkača da krenu put Ivanščice. Održano je 5. kolo zimske brdske lige.

Kad se živa na termometru spusti ispod nule - jedni se sakriju pod deku. A drugi - trkom krenu u osvajanje vrha Ivanščice.

- Trčanjem se bavim godinama, poluprofesionalno nekih 5-6 godina, nekad se čini ko da je cijeli život, kaže članica kluba TK Marathon 95 Varaždin, Maja Matačić.

Onima iz brdovite Slovenije - stići do 1059 metara visokog vrha - mačji je kašalj.

- Ivanščica nam je blizu, jedan brežuljak, hiljadu metara nije neka visina, malo na fiški luft, kaže Ivan Golub iz Ormoža.

Najstarija hrvatska brdska liga počela je skromno prije 25 godina.

- Odlično. 15 nas je bilo. Sad nas je sto, ističe začetnik brdske lige Ivančica Neven Mlakar.

U ovom, petom kolu sudjelovalo je šezdesetak trkača. To je tek jedna u nizu aktivnosti koje organizira trkački klub Maraton 95 koji okuplja oko 80 članova.

- Događaja imamo kroz cijelu godinu, počevši od ove lige, pa zimski polumaraton, nakon toga cross liga Drava, triatlon ligu radimo, pojašnjava predsjednik TK Marathon 95 Ladislav Gregorinčić.

A otvorene su prijave i za predstojeći - Mrzli cener te zimski polumaraton koji će se u Varaždinu održati ove nedjelje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!