Još jedna velika nagrada najboljoj učiteljici Branki Pastuović

24.01.2022.

08:05

Autor: Ana Štrelov/Dobro jutro Hrvatska/HRT/I.B

Učiteljica Branka Pastuović

Učiteljica Branka Pastuović

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Najvažnija državna nagrada u prosvjeti i odgojno-obrazovnom radu 'Ivan Filipović' stigla je u Osnovnu školu Brodarica! Branka Pastuović učiteljica je razredne nastave koja svoj posao radi s ljubavlju i kreativnošću, trudeći se učenicima školsko gradivo približiti na što zanimljiviji način.

Lektira je pročitana, a sve naučeno uredno složeno i spakirano.

- Radili smo Dr. Doolitle i taj kofer da možemo zabilježiti di je on bio, što je radio, koje životinje je imao i tako, objasnila je učenica Petra.

O pravcu, pak, uči se kroz letove aviona. Kroz upečatljive primjere gradivo se brže usvaja.

- Radimo neke igre i ispituje nas nekim kockicama, moramo uhvatiti pa nam kaže zadatak, kaže učenica Marta.

- Sviđa mi se što ona radi drugačije aktivnosti, da se mi zabavljamo i usput naučimo, rekla je Marita.

A rezultati ne izostaju. U radu s učenicima koristi se različitim metodama, a inspiraciju pronalazi svugdje, jer kako kaže, cijeli svijet je učionica!

- Važno mi je da u svakom trenutku osjetim učenike i da vidim taj pogled, da pobudim tu znatiželju i da probudim sve što se probuditi da, kaže učiteljica Branka.

Dugogodišnja predanost na različitim područjima u školstvu već je odlikovana brojnim nagradama. Posljednja je stigla ona najprestižnija.

- Nagrada Ivan Filipović je možda jedna najemotivnija nagrada jer ima najdulje trajanje u Hrvatskoj, rekla je.

A prvi put i u Šibensko-kninskoj županiji. U školi složni - nagrada je otišla u prave ruke.

- Ona je vedra duha, vesela. Puno vremena kući odvaja za svoj učiteljski poziv, istaknula je učiteljica razredne nastave OŠ Brodarica Mirela Sladić.

- Neopisiva sreća, neopisiv ponos i neopisiva čast, istaknula je ravnateljica Maja Morić Kulušić.

A nekim sadašnjim kolegama, upravo je ona bila mentorica.

- Ona sa svojim blagim odnosom i talentom za učenje i poučavanje sve nas koji sudjelujemo u nastavi i promatramo nastavni proces kolegice, vraća polako u djetinjstvo i prisjećamo se onih lijepih školskih dana, kaže učiteljica razredne nastave Ivana Križanac.

Sa svojim aktivnostima Branka neumorno nastavlja i dalje - jer ovaj posao ispunjava ju srećom.

- Poslije određenog broja godina, već prilično godina, onda je to jednostavno i vaš identitet, onda ste to i vi. Neodvojivo od vaše osobnosti. Ja sam učiteljica Branka, kazala je nagrađena učiteljica.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!