Nepokretnom ocu traži društvo, nudi besplatan smještaj i hranu

18.08.2022.

07:00

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Julije i Dinka

Julije i Dinka

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Posljednje 2,5 godine devedeset jednogodišnjem Juliju društvo je svakodnevno pravio Tomislav - prijatelj iz djetinjstva, kojeg je kao člana obitelji primio u svoj dom. Nakon što je Tomislav preminuo, kći Dinka s ocem preko oglasa traži umirovljenika koji bi se doselio u Šarengrad i s njima dijelio sve životne radosti i brige.


Obitelj iz Šarengrada svoj dom stavlja na trajno raspolaganje umirovljenoj osobi koja želi doseliti k njima. Nude - besplatan smještaj, plaćene režije i hranu.

- Pozvat ću nekog' da mi tu bude besplatno, u tom malenom apartmanu i da koristi kuhinju i sve. Samo da mi ponekad, jednom tjedno, 4 sata, jedan dan, bude s tatom da ja mogu otići makar do Vukovara. Zapravo - svi ćemo imati koristi, kaže Dinka Juričić iz Šarengrada.

Zovu zainteresirani - oglas se proširio Hrvatskom. No, ne prijavljuju se socijalno ugroženi, već usamljeni. 24 sata od objave oglasa - na obale Dunava stigao je Josip.

- Ja sam zadovoljan, ako bude ekipica zadovoljna meni nije problem, obveza nemam. Ako bude ljudskog odnosa i druženja – m eni je ovo bogatstvo i priroda, Dunav, a druženja nam svima fali, kaže Josip Tito Tudek, Okučani.

Josip se javio prvi i rekao - ja bih došao na dva, tri dana da mi vidimo možemo li svi skupa funkcionirati zajedno (...) Jedna se draga gospođa iz Istre javila, rekla sam joj ako se ja dogovorim s Josipom, a vi svejedno budete htjeli doći pa uredit ćemo još jedan apartmančić, govori Dinka Juričić.

Devedesetogodišnjem Juliju društvo je najveća radost.

- Tata je jako dementan, ima onih groznih trenutaka kad je tata tup ko' komad mesa, ne razgovara, užasno. I onda mu ja samo spomenem čarobnu riječ "tata, doći će gosti i odmah živne", obožava društvo, kaže Dinka.

Pa će s društvom podijeliti sve što imaju - jer došli su dani kada je bogatstvo imati nekoga tko te sluša i pruži ti ruku - kada je najviše trebaš.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!