Kada se adaptacija stana "otegne" - iskustvo Andree Andrassy

20.02.2021.

11:26

Autor: Kod nas doma/HTV

Adaptacija stana - iskustvo Andree Andrassy

Adaptacija stana - iskustvo Andree Andrassy

Foto: Kod nas doma / HRT

S vremena na vrijeme, mnogi od nas zaključe da je došlo vrijeme za neke promjene u životnom prostoru – bilo da se radi o novom stanu kojeg je potrebno adaptirati, ili pak o prostoru u kojem već živimo, ali se javila potreba za estetskim ili funkcionalnim renovacijama.

Međutim, čak i uz pomno planiranje, te pomoć stručnih timova arhitekata i majstora, takve se adaptacije rijetko odrade bez stresa i neplaniranih grešaka i/ili troškova.

To je shvatila i stand-up komičarka Andrea Andrassy, kad je odlučila adaptirati svoj novi stan:

- Krenula sam s adaptacijom kuhinje, i mislila sam da je to to. Onda je godinu dana kasnije krenula adaptacija kupaone, WC-a i parketa, ispričala je Andrea za emisiju HTV-a Kod nas doma.

Dodaje da se adaptacija njezinog stana na kraju rastegnula na dvije godine.

Kaže da je imala sreću raditi s dobrim majstorima, ali bilo je tu i nekih poteškoća:

- Najčešće su to bile situacije u kojima majstor ne zapiše što ja želim, i onda donese proizvod koji nije ni blizu onakvome kakvoga sam ja htjela, objašnjava Andrea i dodaje kako je loše procijenila vremensko trajanje radova.

Iako je generalno zadovoljna kako je sve ispalo, kaže da bi ipak promijenila neke stvari da može krenuti ispočetka. Podijelila je i tragikomičnu anegdotu:

- Pao mi je umivaonik, koji sam nosila u jednoj ruci, nakon što sam ga čekala šest tjedana i razbio se.

- Mora biti dobar majstor – ako ti jedan ne može napraviti što ti želiš, možda može neki drugi, samo ga moraš pronaći, savjetuje Andrea i dodaje da je često bolje odmah na početku investirati više novaca i dobiti bolju kvalitetu.

Za kraj, Andrea je podijelila još jedan važan savjet:

- Forumi su blago - postoje recenzije svih majstora i jako se lako može provjeriti što ljudi pričaju o njima.

Pogledajte razgovor:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!