Kako je postolar Željko postao dobri duh Siska

29.01.2021.

12:56

Autor: Kod nas doma/HTV

Željko Vrđuka, dobri duh Siska

Željko Vrđuka, dobri duh Siska

Foto: Kod nas doma / HRT

Meni je taj grad sve, u njemu sam odrastao, proveo život i ne bih mogao bez njega, priča postolar Željko Vrđuka kojega od milja zovu "dobri duh Siska".

Zajedno sa suprugom Dragicom, već pedeset godina popravlja cipele u maloj radionici u centru Siska. Iako je njihova radionica dobila crvenu oznaku u nedavnom potresu, Željko ne odustaje od rada.

- Mogu raditi na svoju odgovornost, ne mogu više biti kod kuće ovako bez posla, kaže.

Tradicija njegove radnje je besplatna usluga popravljanja cipela djeci i starijim osobama.

- Puno se ljudi buni na to što im ne želim naplatiti, ali to je jedan imidž ove radnje, priča Željko koji na taj način svakodnevno doprinosi svojoj zajednici.

Kad ne popravlja cipele, Željko voli unijeti duh Meksika u svoj život kroz meksičku glazbu. Šali se da ju je zavolio kada je i zamrzio poriluk – u vrtiću.

- To je glazba koja tuče u srce i tu ne može nitko promašiti kada čuje tu glazbu – to je nešto fantastično. Ti Meksikanci su baš veseo narod, kao i ja!, kaže Željko.

No, takav hobi zahtijeva i određene rekvizite.

- Problem je to što nema mjesta, a on ima četiri-pet gitara, šešira, pončo, pa odijelo, kaže Dragica i nadodaje kako im je jedan ormar pun njegovih "igrački".

 Dragica i Željko slave pedesetu godišnjicu braka, a pred njima je još puno pjesama koje treba otpjevati i puno cipela koje treba popraviti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!