Karlovački srednjoškolci razvili aplikaciju za turističku promidžbu

19.09.2023.

07:00

Autor: Tanja Kuturovac/A.V./Regionalni dnevnik/HRT

Koje sve atrakcije nudi Karlovac turisti će uskoro moći saznati kroz aplikaciju InnoVet. Aplikaciju izrađuju učenici turističko-ugostiteljske škole sa svojim kolegama u Beogradu i Mariboru. Projekt je u potpunosti financiran europskim novcem. 

Prvo registrirano riječno kupalište ima upravo Karlovac.

Do njega se može pješice, automobilom, biciklom, a prikladno je i za osobe s invaliditetom. U aplikaciji InnoVet nalaze se i druge lokacije po izboru učenika i mentora. 

- Kad bi ih unijeli u aplikaciju, onda bi proučavali to i dodavali neke dodatne informacije koje nađemo za te lokacije, objasnila je učenica 3.razreda Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac Tea Vidović

Dosad je uneseno 80-ak lokacija, no bit će ih još jer projekt traje do iduće godine. U njemu sudjeluju i turističke škole iz Maribora i Beograda.

- Mislimo da je vrlo bitno da je jedan segment te aplikacije i pristupačnost za osobe s invaliditetom, tako da smatramo da je vrlo dobra ta ideja, istaknuo je pomoćnik direktora Ugostiteljsko trgovačke škole Beograd Dušan Komlenac.

- Ne samo da uče nekakve teorije nego to je u biti učenje temeljeno na radu što je nekako i poanta kako bi se trebalo obrazovanje razvijati, rekao je ravnatelj Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac Damir Pleša.

Kada bude završena aplikacija će se službeno koristiti za promicanje županijskoga turizma.

- Želimo izbjegavati sezonalnost i time poraditi na kvaliteti onoga što turistima nudimo. U tom smislu je ova aplikacija upravo ono što trebamo, rekla je Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin.

Vrijednost je projekta 250 tisuća eura, a od početka do kraja izradili su je sami učenici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!