Kolačomat - svi sretni i siti, a pećnica čista

11.03.2021.

16:53

Autor: Sara Badžek/Regionalni dnevnik/HRT

Prava varaždinska atrakcija

Prava varaždinska atrakcija

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Varaždincima je sve veći izazov kako odoljeti slatkome. Već nekoliko dana za kolačima posežu na samoposlužnom uređaju, prvom takvom u Hrvatskoj. Dosjetili su se tomu u jednoj varaždinskoj kavani u ovo vrijeme koronavirusa. O tome kakve su reakcije Varaždinaca dovoljno govori to da se kolačomat prazni brže nego što ga stignu puniti.

Jajomati, mlijekomati, medomati prije nekoliko dana dobili su društvo - kolačomat. Svi sretni i siti. Pećnica - čista. Umjesto miksanja, pritišću se gumbići.

Izgleda da Varaždinci vole zasladiti život. Ovo je već danima prava varaždinska atrakcija.

Prvi kolačomat u Hrvatskoj osvanuo je u kvartu Banfica.

- Ljudi su to prihvatili super. Kolačomat punimo par puta dnevno jer je velika potražnja za kolačima, kaže Kristina Ožura, voditeljica kavane.

Nije sve tako crno u epidemiji - krizna vremena potiču na snalažljivost i nove pothvate. Pa tako i u varaždinskoj kavani koja puni kolačomat svojim slasticama.

- Do ideje je došao direktor, vidjevši da u vrijeme pandemije neće biti dobro, razmišljao je kako da kupci dođu do našeg proizvoda i sjetio se kolačomata, dodaje Kristina. 

A nakon kolačomata Varaždinci bi još rado posjetili - Pršutomat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!