16:51 / 27.12.2021.

Autor: Stana Živkušić/Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Humanitarnom prodajom torti Korčulani pomažu liječenje Kiare Goršić

Torta party za Kiaru

Torta party za Kiaru

Foto: HRT / HRT

Udruga Korčulansko srce, treću je godinu organizirala takozvani torta party, za koji su svi koji su mogli i željeli, napravili tortu i donijeli je u Korčulanski park na humanitarnu prodaju. Ovogodišnji prihod od prodaje torti ide za nastavak liječenja Kiare Goršić, koja vodi bitku s rijetkim tumorom.


Malo koga u Hrvatskoj nije dirnula priča malene Kiare, djevojčice kojoj je jedina nada za život skupo liječenje u San Franciscu. Pa tako i Korčulane.  


- Smatram da ovo nije pravedno prema jednoj sedmogodišnjoj djevojčici, i da Kiara ima stopostotno pravo da nastavi život kao jedna sretna i vesela djevojčica i zdrava naravno - to pod prvo, rekla je Doris Jurjević, administratorica Udruge Korčulansko srce.


Više od 30 torti doneseno je zato u korčulanski park na humanitarnu prodaju. I svaka od njih prodana je za 200 kuna - i to u rekordnom roku.  


- Ovo mi je prvi put da sudjelujem u ovoj hvalevrijednoj akciji, tortu sam napravila, isto tako je planiram i kupiti i na taj način doprinijeti što je više moguće, rekla je Anela Martić iz Korčule.


- Lako je napraviti tortu, lako je donijeti tortu tu gdje se organizira prodaja torti, ali još veće je zadovoljstvo u tome zašto mi radimo tu tortu, kome pomažemo, kaže Edith Vilović iz Korčule. 


Ono što posebno veseli jest empatija onih najmlađih. Uz spoznaju da nisu svi blagoslovljeni bezbrižnim djetinjstvom.


- Ja svake godine s mamom pravim tortu za neku humanitarnu akciju, kazala je Kiara Ćenan.


- Mi smo došli na torta party da pomognemo maloj Kiari, rekla je Ana Živkušić.


- Da se mala Kiara oporavi, da bi mogla živjeti kao svi mi, kazala je Sara Sansović.  

Udruga Korčulansko srce nastala je spontano prije gotovo šest godina. Svake godine, u suradnji s centrom za socijalnu skrb darovima uljepšaju božićne blagdane za 70-ak djece. 


- Nekako smo najviše vezani baš za ovo božićno razdoblje zato što Božić je u biti ljubav, darivanje, zajednica i nekako su ljudi u tome periodu najdarežljiviji i zato su sve ove akcije ovako uspješne i dobre, rekla je Doris Jurjević


Na ovogodišnjem torta partiju, za nastavak liječenja Kiare Goršić, prikupljeno je 7230 kn. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!