Krčki sajam, Lovrečeva, grad vraća u doba Frankopana

08.08.2022.

21:20

Autor: Danijela Minić/Dnevnik/IMS/HRT/I.B.

Krčki sajam, Lovrečeva

Krčki sajam, Lovrečeva

Foto: Dnevnik / HRT

Krk se svakoga kolovoza vraća u srednjovjekovno doba. Večeras se otvara Krčki sajam, Lovrečeva, kojom se grad vraća u doba Frankopana.

S Krka se javila novinarka HTV-a Danijela Minić

- Više od pola milijuna turista bilo je na otoku Krku u prvih sedam mjeseci, što je 5,3 posto više nego rekordne 2019., a samo ih je u srpnju, prema statistici, bilo 6 posto više nego prije pandemije. Broj noćenja je otprilike na istoj razini kao i 2019. Najposjećeniji je na otoku grad Krk - gdje se večeras otvara 498. Krčki sajam Lovrečeva koji traje 3 dana, kazala je.

Razgovarala je i s direktoricom TZ-a Ivanom Kovačić koja je objasnila posebnost sajma.

- Radi se o našoj najdugovječnijoj gradskoj manifestaciji. Gotovo 500 godina kontinuiteta. Atrakcija sama po sebi svake godine privlači brojne goste. Prikazuje bogatu baštinu, našu povijest, kulturu, sajmeni dio. Naši gosti vole kupovati kvalitetne proizvode, tradiocionalne izrade, iz lokalnih OPG-ova, naglasila je.

Dodala je da kolovoz bilježi izuzetno dobre rezultate koji su se nastavili na porast u predsezoni. 

- Imamo trenutno oko 14.000 gostiju koji odmaraju u gradu Krku i očekujemo ih još koji ciljaju upravo na sajam, istaknula je.

- Od jutra je živo u Krku, medena radionica uz demonstraciju vrcanja meda, izrada vjenčića od suhog cvijeća, radionice za djecu, viteške borbe, a sve je to uvod u večerašnje otvaranje sajma uz Knezove Krčke Frankopane i povorku gradskim ulicama. Tu je i bogata sajamska ponuda, a Krčki sajam traje do 10. kolovoza, izvijestila je Danijela Minić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!