Krka u fotoobjektivu djelatnika – virtualna izložba u povodu Dana planeta Zemlje

21.04.2023.

08:06

Autor: HRT/Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka

Foto: Marieanne Slavica / NP "Krka"

Kažu da kada se nešto održi tri puta, tada to možemo nazvati tradicijom. Tako je i virtualna fotoizložba "Krka očima djelatnika“ postala tradicionalna promotivna kampanja koju zaposlenici Nacionalnog parka "Krka“ priređuju u povodu međunarodnog Dana planeta Zemlje. Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, očaravajućih slapova i vrijedne kulturnopovijesne baštine, kojom se Nacionalni park "Krka“ posebno ponosi, pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

Krka je izvor nepresušne inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu, ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima JU "Nacionalni park Krka".

Upravo stoga što Krku promatraju svakodnevno, zaposlenici JU "NP Krka" sudjelovali su u promotivnoj akciji kako bi pokazali raskošne detalje Krke koji većini posjetitelja ipak ostanu skriveni.

- Djelatnici NP "Krka" naši su najbolji glasnogovornici jer predstavljaju Park na najvjerodostojniji način. Svakodnevni odlazak na posao u svjetski biser zaštićene prirode, sigurno ih je inspirirao da zabilježe očaravajuće motive, kojih je na Krki tako mnogo, i predstave ih kroz ovu izložbu. Vjerujem da će upravo ovi prizori privući posjetitelje da i sami otkriju naš nacionalni park, i to možda već ovog vikenda kada s posebnom zahvalnošću i pažnjom obilježavamo Dan planeta Zemlje, istaknula je ravnateljica JU "NP Krka", Nella Slavica.

Dan planeta Zemlje, 22. travnja, Javna ustanova "Nacionalni park Krka" obilježit će i prigodnom radionicom za učenike Osnovne škole Brodarica 25. travnja na Skradinskom buku. Djeca će zaigrati edukativnu igru osmišljenu u sklopu volonterskog programa Edukativno-kreativni asistent u Eko kampusu "Krka" u Puljanima. Nakon toga sudjelovat će na radionici reciklaže starog papira i PVC vrećica.

Dan planeta Zemlje obilježava se s ciljem osvješćivanja javnosti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji, o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode.

Ostatak galerije je dostupan na službenoj stranici Nacionalnog parka "Krka".

Galerija
Krka, Foto: Marieanne Slavica/Nacionalni Park Krka
Nacionalni park "Krka", Foto: Marija Gundić/NP "Krka"NP "Krka", Foto: Tatiana Zorica/Nacionalni park "Krka"NP "Krka", Foto: Paško Galić/Nacionalni park "Krka"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!