Kakva je situacija sa smještajem u Lici za novogodišnji doček?

15.11.2022.

17:26

Autor: Mario Kurevija/Hrvoje Matejčić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Lika u posezoni

Lika u posezoni

Foto: HTV / HRT

Lika je sve više turističko otkriće, kako za strane, tako i za domaće goste. Kućice na drvetu, ili u osama s bazenima, saune s himalajskom soli, samo su dio ponude. Istražili smo kakva je situacija sa smještajem u Lici za doček 2023. godine.


Lika je u posezoni, osobito zimi, za posjetitelje hit destinacija.

- Sve kreće u prosincu, pa sve dok traju praznici, a ove godine se to proširuje i na veljaču, rekao je Zoran Popović, iznajmljivač, Gospić.

Ako ste planirali dočekati Novu godinu u kućici na drvetu uz jutarnju igru sunca i sjene ili popiti kavu na 4 metra visine, na drvetu među krošnjama - zakasnili ste. 

- Prvi upiti kreću odmah nakon ljeta i to se vrlo brzo rezervira, tako onda morate odgovarati još mjesecima ljudima da je zauzeto, rekao je Zoran Popović.

Neke kućice u Korenici rezervirane su već u lipnju za Božić i Novu godinu. Sezona kao i posezona odlično su popunjene. Za one hrabrije, tu je grijani bazen.

- Temperatura je do 30 stupnjeva. Kućice su kompletno opremljene s kuhinjom i roštiljem na terasi. Grije se na pelet i dosta je toplo, rekla je Vesna Kostelac, iznajmljivačica, Korenica.

Samo nekoliko kilometara dalje, u blizini Memorijalnog centra Nikole Tesle u Smiljanu, ponuda je proširena saunom s himalajskom solju, punjačem za električne automobile i sanjkalištem.  

- Nova godina je prodana još u kolovozu, Božić je još slobodan. Vikendi su već ponešto zauzeti. Uglavnom naši gosti dolaze, naglasila je Jasna Colnar, iznajmljivačica, Smiljan.

Tu je i već tradicionalni doček Nove godine u Hotelu "Jezero" u kojemu se nudi za svakoga ponešto.

- Aranžmani uključuju ulaznicu u posjet, razgledanje samog parka, svečane večere zabave, tombole, šetnje izlete, prezentaciju KUD-ova svu gastro i eno ponude Like i ličkog kraja, istaknuo je Ognjen Borčić, savjetnik za odnose s javnošću, JU NP Plitvička jezera.

Novalja i Otočac imaju organizirani doček, Gospić pak doček u podne. Lika je zimi tražena destinacija za godišnji odmor.

- Jako smo interesantni, pogotovo za ovaj zimski period za doček Nove godine, tako da teško možete rezervirati neku kuću za odmor u Lici, teško da ćete naći u tom periodu, rekao je Ivan Radošević, direktor TZ-a Ličko-senjske županije.

U Baškim Oštarijama 2023. možete dočekati na 1.000 metara nadmorske visine. Još ako padne snijeg, lički će adventski ugođaj biti potpun.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!