Ljame u Gorskom kotaru

03.06.2022.

20:07

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Ljame u Gorskom Kotaru

Ljame u Gorskom Kotaru

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Gorskom kotaru sve je više neobičnih stanovnika životinjskog svijeta. Na jednoj maloj farmi u Liču, nedaleko od Fužina, dom su pronašle čak i ljame.

Nismo u Peruu, već u Zelenom srcu Hrvatske, točnije u Liču gdje su dom pronašle ljame - Mimi, Mikica i Miki.

- Dobro su se prilagodile, dobro podnose ovu klimu i eto - uživaju one, uživamo mi, kaže Dari Colnar, vlasnik OPG-a Zeleni san, Lič.

Mikica je čak prava goranka, na svjet je došla u Liču. Ona i ostalo društvo - konji, poniji, mini koze i svinje, ptice, guske, fazani, nandui - jedva čekaju društvo sve brojnijih posjetitelja "Zelenog sna".

- Životinje su stvarno mirne, umiljate naročito jer posjetitelji dolaze vikendima, blagdanima tako da su stalno u kontaktu s ljudima, ističe Dari.

- Bez obzira što naša općina bilježi 27 posto turista više nego 2019. s kojom se volimo uspoređivati, ovakva nesvakidašnja i neobična turistička ponuda u našem mjestu sigurno pridonosi dodatnoj atraktivnosti regije i privlači turiste, rekla je Silvia Sobol, direktorica Turističkog ureda Fužine.

Gorski kotar sve je zanimljiviji i mladim ljudima poput Darija, koji je nakon završenog Agronomskog fakulteta život odlučio graditi upravo u malom Liču.

- Zeleno srce Hrvatske i pogotovo općina Fužine stvarno ima potencijala, mogućnosti, blizu smo Rijeke, Zagreba, još da nam je malo više pomoći države i županije, ali i to će doći, ali velik potencijal je ovo za mlade ljude da se bave OPG-ovima, obrtima i zajedno s nama razvijaju ovaj kraj, kaže David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Koji je uz prirodne ljepote i bogatstva, pokazala je to i ova priča, otvoren za sve nove stanovnike, bez obzira s kojeg kraja svijeta dolaze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!