Luksuzni i skupocjeni automobili putuju Hrvatskom

09.06.2023.

18:04

Autor: Ivica Grudiček/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/B.B.B.

Luksuzni automobili u sklopu TIE FLY projekta

Luksuzni automobili u sklopu TIE FLY projekta

Foto: HTV/IMS / HRT

Luksuzni i skupocjeni automobili u koloni od njih šezdesetak putuju kontinentalnom Hrvatskom. Jučer su posjetili Zagorje, odsjeli u Varaždinu gdje ih su dočekale stotine građana a trenutačno su u Križnici nakon koje kreću u Viroviticu. Sve u sklopu projekta TIE FLY kojim se žele pokazati ljepote naše "zelene" Hrvatske.Od Zagreba, preko Kumrovca i Zaboka, Trakošćana i Bednje - skupocjeni i luksuzni automobili iz cijele Europe stigli su u kontinentalnu Hrvataku. Žele pokazati da je i zeleno lijepo i atraktivno.

- Ideja je prije osam godina bila kako da Hrvatsku pokažemo iz jednog drugog kuta i cijelu smo rutu okrenuli tako da usred ljeta pokažemo ljepote kontinenta, rekao je Robert Bajs, organizator događaja.

Jučer, ali i jutros u Varaždinu okupilo se petstotinjak građana, Uršulinska i Draškovićeva ulica uz nezaobilazan Stari grad prekrasna su kulisa za fotografiranje, ali i isprobavanje kako je za upravljačem ovakvih zvijeri.

- Oduševljena sam s ovim što se vidi, rekla je jedna od posjetiteljica

- Jako ih je lijepo vidjeti, a još bolje čuti. Došao sam jer ih je lijepo vidjeti i čuti, nadovezao se jedan od posjetitelja.

Jedinstven događaj


Ovaj varaždinski hotel ne pamti ovakav skupocjeni vozni park: Lamborghini, Porsche, Rolls Royce, Mustang i drugi.

- Ovo je karavana od šezdesetak automobila vrijednih 23 milijuna eura. Karavana je to koja je originalni hrvatski projekt, kazao je Davor Ivanjko, jedan od organizatora.

Ali i Ferrari kojega još nema na svjetskim cestama, a dio je ove luksuzne ekipe.

- Ovo je snažan automobil koji radi na hibridni sistem, ima 830 konjskih snaga. Poseban ga je osjećaj voziti, od upravljanja pa do uzbuđenja koji pruža. Cijena u Italiji s porezom je oko 350 tisuća eura, otkrio je Mattia Zantei, marketinški direktor Ferrarija.

Nakon Varaždina kolona je krenula put Podravine, a sve završava u nedjelju u Daruvaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!