Luksuzni smještaj u prirodi Varaždinske županije - pun pogodak

18.08.2021.

20:47

Autor: Sara Badžek, Paula Poljak-Morandini/Dnevnik/B.A./HRT

Gostiju je više nego ikada prije

Gostiju je više nego ikada prije

Foto: Dnevnik / HRT

"Kuće za odmor s pričom" - luksuzni smještaj u prirodi Varaždinske županije - već se u prošloj pandemijskoj godini pokazao punim pogotkom. Županiji se isplatilo trogodišnje ulaganje tri milijuna kuna u poticaje privatnim iznajmljivačima. Gostiju je više nego ikada prije.

"Staru kuću od hrasta" za dvotjedni odmor odabrala je nizozemska obitelj s petero djece i djedom. 


- Idilično mjesto, drvena kuća i tako mnogo prostora, zelenila, ma svega. U Nizozemskoj nas okružuje previše zgrada, ljudi, prenapučeno je, kaže Marlies Haak.


Nakon naporne poslovne godine žude za opuštanjem daleko od masovnog turizma. 


- Šećemo uokolo, uživamo u miru prirode. Posjetili smo dvorac Maruševec i bili u Varaždinu, prelijepo je, kaže Boudewyn Haak.


Britanka Amanda Witcher i suprug prije 12 godina odlučili su se za životni zaokret. Danas u Maruševcu iznajmljuju luksuznu kuću za odmor. 


- Imamo dvorce, kušanje vina, fantastično bijelo vino, Ivančicu, prelijepu planinu za penjanje, rijeku Dravu za vožnju kanuom, kaže Amanda.


Nadomak Varaždina, obitelj iz Švicarske sprema se za povratak kući. Dva su tjedna uživali u Šibeniku, pa još tjedan proveli u hladovini kontinenta.


- Vrijeme je bilo stvarno fantastično. Ili nam dolaze prijatelji ovdje ili smo mi išli u obilazak naših prijatelja, kaže Dragan Predragović.


- Ovo je sada prvi put da smo si uzeli kućicu za odmor i rekli smo, prvi put i sad ćemo stalno tako, kaže Kristina Đuranec Predragović.


I iznajmljivačica Anita Rinkovec svjesna je da ulaganjem mogu u varaždinski kraj privući zahtjevnije goste. 


- Sve više gostiju nam dolazi na neke dulje boravke, znači dva - tri, do pet dana, sedam dana, čak i 14, što je jako lijepo, kaže.


U ulaganju u luksuzni smještaj Varaždinska županija pronašla je svoju nišu. Rezultat - iza njih je rekordni srpanj. 


- Naravno, to je jedna viša razina i viša cijena i viša potrošnja i to je ono čemu izuzetno težimo, kaže Miran Bojanić Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.


Rasprodani su sve do listopada, a ugostit će i neke od posjetitelja skorih festivala. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!