16:49 / 04.03.2021.

Autor: Nives Kalebić/Regionalni dnevnik/HRT

Veliki planovi za Marsovo polje

Marsovo polje pripalo gradu  Puli

Marsovo polje pripalo gradu Puli

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Grad Pula postao je vlasnik bivše vojne zone na lokaciji Marsovo polje. Atraktivno zemljište, nedaleko od središta grada, darovala je država. Tu bi u budućnosti trebao biti izgrađen kamp Nogometnog kluba Istre 1961, ali i sportski kompleks koji bi trebao biti dostupan svim građanima Pule.

Prostor od 50 tisuća četvorih metara, vrijedan više od 4 milijuna kuna, napokon je gradski. Planovi za ulaganja su veliki. Nogometni kampus, sportski tereni, rekreacijski sadržaji.

U budućem sportskom kompleksu NK Istre 1961 boravila bi i trenirala djeca, obrazovali bi se treneri, fizioterapeuti, osoblje kluba. I najvažnije - olakšalo bi se treniranje istarskome prvoligašu.

- Infrastukture kojima se služimo nisu u dovoljnjoj mjeri dostatne za potrebe jednog profesionalnog nogometnog kluba i pratećeg omladinskog pogona. Činjenica da smo dislocirani prilikom obavljanja treninga na više lokacija kako u Puli tako i Medulinu i objedinjavanja toga u jedan nogometni kamp predstavlja velik korak naprijed, kaže Branko Devide Vincenti, predsjednik NK Istre 1961.

Puljani Marsovo polje žele otvoreno za građane.

U Gradu Puli izrađuju studiju koja će pokazati što je najbolje za prostor Marsova polja, kako financirati projekte i izgradnju. Lokacijska dozvola je ishodovana, a radovi će početi kada bude gotova sva papirologija. Trajat će do godinu i pol dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!