Lopovi koji su pljačkali umirovljenicu konačno iza rešetaka

11.03.2023.

07:00

Autor: Sandra Špoljar/Regionalni dnevnik/HRT/A.V.

Emilija Pok je već nekoliko puta bila žrtvom pljački i razbojstava

Emilija Pok je već nekoliko puta bila žrtvom pljački i razbojstava

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Prije tri tjedna izvještavali smo o međimurskoj umirovljenici Emiliji Pok koja je već nekoliko puta bila žrtvom pljački i razbojstava. Policija je počinitelje pronalazila, ali oni su svakoga puta uspijevali izbjeći zatvor. Dvojica lopova sad su konačno iza rešetaka.

Osamdeset dvogodišnja Emilija Pok iz Domašinca nakon suprugove smrti živi sama. Iako joj je kuća u središtu sela, do sada su je opljačkali pet puta. Osim što je ostala bez više od tri tisuće eura i zlatnog nakita, tijekom posljednje pljačke, lopovi su je i lakše ozlijedili. 

 

- Ta ruka me boli. Ne mogu nikamo, jučer sam išla na kupanje, pa si masiram, al sve uzalud... Tu za vrat me uhvatio. 


Ali sada barem malo može odahnuti. Jer dvojica lopova, od kojih je jedan maloljetan završili su u istražnom zatvoru. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u njemu će čekati i suđenje. 


- Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu nakon provedene istrage i pripremnog postupka pred Općinskim sudom u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg muškarca te podnijelo prijedlog za izricanje kazne maloljetničkog zatvora muškoj osobi staroj 17 godina i to zbog kaznenih djela razbojstva i teške krađe, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu. 


Iz jedne kuće u Međimurju isti je dvojac toga dana ukrao mobitele i novac. Maloljetnik je pak s još jednom osobom mlađom od 18 godina, u posljednjih pola godine nekoliko puta provalio u prodavaonice i obiteljske kuće, a najdraži plijen bili su im mobiteli, novac, cigarete i hrana. Baka Emilija nije bila jedina koju su pljačkali. Starije osobe koje žive same česta su meta razbojnika. 


Svjesni su toga i anketirani građani. 


- Pa to je istina. Jako puno se to događa i vidim i po novinama i tu kod nas. Jako puno toga ima. 


- Naravno, pljačkaši obično idu tamo gdje su samci i koji sami žive. Oni to prate. 


- Svašta se može očekivati. Pogotovo u smjeru u kojem svijet ide, a mislim da ne ide dobro. 


Nakon uzastopnih privođenja dobro im poznatih osoba, sada će odahnuti i međimurska policija.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!