Košarka 3x3 ispred dubrovačke katedrale

15.05.2022.

07:00

Autor: Ivana Brailo Drnas/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Basket 3x3

Basket 3x3

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Dubrovniku se održava međunarodna serija turnira u košarci tri na tri. Do sredine rujna turniri će se održati u još devet hrvatskih gradova. Zanimljivost je da je riječ o novom olimpijskom sportu, a utakmice se igraju na turistički atraktivnim lokacijama. 

Košarka 3x3 ispred dubrovačke katedrale i Kneževog dvora obradovala je i strane i domaće ljubitelje sporta.

- Osjetili smo da je pravi trenutak za organizaciju nečeg takvog, nakon izlaska iz Covid 19 situacije, koja nikome nije odgovarala, svi smo se već zaželjeli i sportskih natjecanja na otvorenom, zabave malo i naravno da smo iskoristili tu priliku, ali isto tako smo iskoristili činjenicu da imamo jedan sport koji je trenutno najbrže rastući sport na svijetu. 

Košarka 3x3 novi je olimpijski sport, koji je prvi put uvršten prošloga ljeta u Tokiju i ima zagarantiran status na Olimpijskim igrama u Parizu i Los Angelesu. U Dubrovniku se natječe dvanaest ekipa, ne samo iz Hrvatske i susjednih zemalja, nego i iz cijelog svijeta, ističe član Udruge PRO 3x3 Ivan Paić

Igram tri na tri košarku već šest godina. Naša ekipa predstavlja Indiju, iako imamo igrače iz Kanade, Slovenije i BiH. Vrlo smo uzbuđeni što igramo u Dubrovniku. 

- Ovo je dosta intenzivniji sport, znači igra se tvrđe, igra se žešće i mislim da su totalno drukčije pripreme za razliku od košarke (04) i triba se na poseban način trenirati, ističe Krešimir Ivić iz Šibenika. 

Dubrovnik je tek prva postaja na turniru, koji je podržao i Hrvatski košarkaški savez. Utakmice će se igrati u još devet hrvatskih gradova, također na zanimljivim lokacijama. Turnir završava sredinom rujna u Puli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!