Međunarodni je dan rijeke Drave

22.09.2022.

07:56

Autor: Vijesti/HTV 4

Međunarodni je dan rijeke Drave, edukacija malih ribiča

Međunarodni je dan rijeke Drave, edukacija malih ribiča

Foto: HRT / HTV

Međunarodni dan rijeke Drave se obilježava s ciljem promicanja jedne od poslijednjih prirodnih rijeka u Europi. Najočuvanija je nizinska rijeka u Europi sa najvećom biološkom i krajobraznom raznolikošću. 


Učenici osječke osnovne škole "Vijenac" u sklopu projekta "Riba ribi grize rep-Mali ribolovci" posjetili su osječku Dravsku vodenicu gdje su se upoznali s njenim načinom rada, ali i zabacili štapove te pokušali uhvatiti koju ribicu, koja se nakon fotografiranja vratila natrag u Dravu.

- Djecu učimo od malih nogu da čuvaju prirodu,pogotovo riblji fond koji je gospodarskim ribolovom sve ugroženiji.Nekako,učiti ih da čuvaju ,da poštuju što smo dobili na korištenje,dok smo ovdje, poručila je prof. Sanja Kotal, koordinatorica projekta 'Riba ribi grize rep - Mali ribolovci'.

Ribočuvar ZŠRD Zrinko Šumanovac govoreći o ribljem fondu naglasio je kako je situacija na terenu katastrofalna. Kamo sreće da smo i mi imali ovakve edukacije, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!