16:55 / 31.07.2021.

Autor: Eva Čolaković/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Memorijalni biciklistički ultramaraton povodom Dana pobjede

Biciklisti

Biciklisti

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Udruga "Slavonskobrodski biciklist" i ove godine, 12. put, u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira memorijalni biciklistički ultramaraton. Biciklisti su jutros krenuli od Vukovara prema Dubrovniku.  

Potpuno opremljeni ovi će biciklisti dnevno voziti oko 160 kilometara neovisno o vremenskim uvjetima. Motivacije im ne manjka.

- Inače vozim bicikl već dugi niz godina. Nešto sam vozila i po Europi, a ovo mi je jedan dodatan motiv jer je u Hrvatskoj za Dan pobjede za sve branitelje, rekla je Anica Berki, sudionica 12. memorijalnog biciklističkog ultramaratona.

- Osam puta sam već vozio cijelu dionicu, svaki kilometar izvožen i po teškom vremenu i po kišovitom i po sunčanom teškom vremenu. Bilo je zahtjevno i bilo je dobro, ali bitno je zbog čega se to radi, rekao je Ivica Lanc, sudionik 12. memorijalnog biciklističkog ultramaratona.

Najmlađem sudioniku tek je 16 godina i to mu nije prvi ultramaraton. 

- Vozim ovaj maraton, ovo će mi biti treća godina za redom. Prvi put sam vozio s nepunih 14 godina i odlučio sam vozit ću koliko god budem mogao i dokle god budem mogao, rekao je Domagoj Safundžić, sudionik 12. memorijalnog biciklističkog ultramaratona.

Ove ljude iz različitih mjesta i različitih uzrasta veže ljubav prema biciklizmu, ali i zajednički cilj.

- Jednostavno tako, mi branitelji smo se htjeli odužiti svojim kolegama koji su dali svoje živote, a ujedno na jedan lijep sportski način obilježimo naš najveći praznik, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, naglasio je Siniša Safundžić, predsjednik udruge "Slavonskobrodski biciklist".

Na svome sedmodnevnom putu do Dubrovnika proći će kroz mjesta koja su podnijela velika stradavanja u Domovinskom ratu te na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odati počast svim stradalim braniteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!