Mjesto na koje svi dolaze s razlogom

19.10.2021.

15:19

Autor: Katarina Barač Perošević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Osječka Autopija

Osječka Autopija

Foto: HTV / HRT

Osječka tržnica automobila svake nedjelje privlači kupce i prodavače, proizvođače i preprodavače s istoka Hrvatske. Nudi se i kupuje sve i svašta, a i cjenka se. Premda je povremeno zbog pandemije bila zatvorena, tradicija sajmovanja nije se prekinula.

 

- Zagreb ima špicu, Split ima svoju rivu, a mi Osječani imamo autopijacu. Je da se to sada malo više promijenilo. Ja sam još bio na staroj autopijaci, koja je bila na Zelenom polju. I onda je petkom bila stočna pijaca, a mi smo nastupali nedjeljom, prisjeća se Branko iz Tenje koji na autotržnici automobile prodaje 35 godina.

Da pamti i bolja vremena kaže i Ante iz Osijeka. Imao je, kaže dva tri zainteresirana kupca, ali nije to onoliko koliko se nadao. Uz automobile, nude se uglavnom rabljeni predmeti po prihvatljivim cijenama - odjeća, telefoni pa čak i svježe povrće i voće.

Mara prodaje neretvanske mandarine po cijeni od 6 kuna. Aleksander skuplja i prodaje stari novac koji nikomu više nije potreban. Nabavlja ga preko oglasa koji je postavio na prozoru, pa mu ljudi donose.

Bez obzira na to kupuju ili prodaju ili pak samo "troše vrijeme" - svi na ovo mjesto dolaze s razlogom. Postigne li se dobra cijena, zadovoljstvo je obostrano. Teško da se na ovome mjestu ne može naći za svakoga ponešto. Stoga i ne čude gužve na poznatoj osječkoj "autopiji" koja je odavno simbol ritma života grada na Dravi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!