Mjesto umjetnosti i zabave

12.06.2022.

12:24

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Projekt Ilica Q'art

Projekt Ilica Q'art

Foto: Dnevnik / HRT

Najduža zagrebačka ulica ponovno je mjesto umjetnosti i zabave. Projekt Ilica Kvart u središte grada doveo je 300-ak izlagača obrtnika, modnu reviju, predstave. Ilica je gotovo cijeli dan bila zatvorena za sav promet od Frankopanske do Primorske ulice, a s obzirom na sve veći interes, organizatori za jesensko izdanje najavljuju i dodatno širenje.

Raskrižje Ilice i Frankopanske jedno je od najprometnijih u Zagrebu, barem kada je riječ o pješačkom i tramvajskom prometu. Tramvaji danas Ilicom nisu vozili jer su na pruzi, građani pili kavu.

- Proizvodim jastuke od heljdinih ljuskica za razne namjene, kao maskice za oči za odmor, meditaciju, relaksaciju i za spavanje naravno, govori Vanja Zorica, izlagačica.

- Tako da uključimo što više ljudi koji stvaraju i da radimo mikro ekonomiju. To je okosnica. Bit će modne revije na nekoliko mjesta, naglasio je Aleksandar Batista Ilić, organizator projekta Ilica Q'art.

Otvaranje središta grada pješacima, ali ponajprije, njegovim stanovnicima, temeljna je zamisao organizatora projekta, koji je pokrenut 2016. godine. Iduće izdanje Ilica Q'Arta najavljeno je za sredinu rujna, a tad bi Ilica, barem na jednu nedjelju, trebala postati pješačka zona sve do Trga Franje Tuđmana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!