07:30 / 18.02.2021.

Autor: Marijana Kranjec/HRT

Mladi glazbenici za mlade glazbenike

Koncert učenika Glazbene škole Brune Bjelinskog iz Daruvara

Koncert učenika Glazbene škole Brune Bjelinskog iz Daruvara

Foto: HTV / HRT

Pravi se prijatelji poznaju u nevolji - tim su riječima učenici i nastavnici daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog počeli svoj prvi ovogodišnji koncert. Ne bez razloga, na njemu su skupljali dobrotvorne priloge koje će poslati prijateljima u Glazbenoj školi u Sisku, teško oštećenoj u potresu krajem prosinca.

Potresni prizori teško oštećene sisačke glazbene škole dirnuli su mnoga srca, a kako ne bi ona koja kucaju u istom ritmu. Svaki mladi glazbenik razumije što znači ostati bez škole pa su se daruvarske mlade nade koncertu rado odazvale. 


Pandemija je i njih udaljila od svjetla pozornice, već godinu dana na njoj nisu bili, a i ovaj put sve je bilo drukčije. Zbog održavanja distance svirali su u svojevrsnom izlogu, a glumilo ga je predvorje zgrade Gradske uprave. 


- Svi mi jako dobro znamo što znači živjeti bez glazbe, ali onog trenutka kad ostanete bez nje onda tek shvatite koliko vam nedostaje, rekla je Vanda Cegledi, ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog iz Daruvara. 


A nedostajala je i Daruvarčanima pa su rado priskočili u pomoć. Škola i grad Daruvar već su sisačkim kolegama uplatili dio iznosa, a sada tomu dodaju i prihod s koncerta. Puna su na kraju večeri bila i srca, a toplina koju glazba nosi brzo je zagrijala cijeli daruvarski gradski trg.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!