07:00 / 02.04.2021.

Autor: Dominik Strize/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

Mladi izumitelj iz Runovića predstavio nove modele električnih bicikla

Mladi izumitelj iz Runovića predstavio nove modele električnih bicikla

Mladi izumitelj iz Runovića predstavio nove modele električnih bicikla

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mladi izumitelj Mario Ljubičić, prije četiri godine predstavio je svoj prvi inovativni električni bicikl. U međuvremenu je nastavio s razvojem, otvorio i proizvodni pogon, zaposlio mlade ljude, a u svojim Runovićima predstavio je nove modele električnih bicikla spremnih za proizvodnju i prodaju na svjetskom tržištu.

Sve je počelo 2017. godine kada je napravio i predstavio svoj prvi električni bicikl. Odmah je najavio u kojem će smjeru ići. Na dobrom je putu.

Električni bicikl u finalni se proizvod sklapa u Runoviću, softver i elektronika izrađuju se u pogonu u Imotskom, a u tehnološkom parku u susjednom Posušju u BiH pripremaju se metalni okviri.

Jedna švicarska tvrtka prepoznala je u Mariju potencijal i investirala u razvoj, no tvrtka je ostala u 100-postotnom hrvatskom, odnosno Marijevom vlasništvu.

Zaposlio je tako Marijo u rodnom kraju mlade ljude, a bit će, vjeruje, mjesta i za još njih.

Predstavljeni bicikli već su krenuli u proizvodnju i tržište je za njih sigurno - Njemačka, Švicarska, Austrija, a uskoro i Amerika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!