07:00 / 23.05.2021.

Autor: Marijana Kranjec/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Bajkeri u Daruvaru nisu samo obični turistički projekt

Za sve je zaslužan turistički entuzijast Goran Bence

Za sve je zaslužan turistički entuzijast Goran Bence

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Motociklistička i turistička sezona nakon godine obilježene pandemijom napokon su se poklopile u Daruvaru. Za sve je zaslužan turistički entuzijast Goran Bence, zaljubljenik u putovanja na dva kotača, organizator dolaska prve turističke motociklističke skupine u svoj grad. 

Za njim je, u 40 godina motostaža, milijun i 200 tisuća kilometara. U akciji Cup of Joy posljednjih je sedam godina, a cilj je jedan - na svojim putovanjima pozivati turiste u Daruvar. 


- Nećete vjerovati, mnogi naši državljani RH, pa čak i iz Zagreba, nikad nisu bili u Daruvaru i sve do danas nisu znali što propuštaju, kaže Goran Bence, organizator akcije "Daruvar Cup of Joy".


Pa je on pozvao one čije navike najbolje poznaje - članove BMW motoklubova. Tri će dana u Daruvaru na dva kotača provesti pedesetak gostiju, neki i petstotinjak kilometara daleko od kuće.


- Čujte, svuda je lijepo, ovisi kako se naviknete, što želite, a i mala mjesta imaju svoje prednosti, kaže Ksenija Rukavina iz Zagreba. 


A ovdje su to domaća atmosfera, vinarije, pivovara i domaćini, koji su nakon koronakrize goste jedva dočekali.


- Nama je to dobra priča zato što mi želimo da bajkeri dolaze, mi radimo rockabilly festival jednom godišnje u gradu pa nam je to dobra priča i za to, kaže Ninoslav Medaković, OPG Ivanković, Vrbovac.


No ova priča ide i dalje od uobičajenog turističkog projekta jer provodi je entuzijast zaljubljen u svoj grad.


- Ja sam po zanimanju profesor defektolog i radim s djecom s posebnim potrebama. Ja sam Daruvarčanin, volim svoj grad i želim da ga i drugi ljudi zavole, kaže Bence. 


I nije tu naglasak, kaže na motociklima, nego na Daruvaru, najljepšem malom gradu na kontinentu koji svakom gostu itekako ima što ponuditi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!