Motomrazovi i motomrazice za male Osječane

03.12.2022.

13:32

Autor: Vesna Ljubo/Dnevnik/HRT/IMS

Motomrazovi i motomrazice

Motomrazovi i motomrazice

Foto: HTV / HRT

Djedice i bakice mrazovi na motociklima provozali su se danas ulicama Osijeka. Riječ je o tradicionalnoj akciji darivanja djece koju organizira Motoklub Osijek. Motomrazovi i motomrazice tako su stigli i na središnji osječki trg gdje su ih dočekali najmlađi Osječani.


Već tradicionalno osječki su motomrazovi prvo posjetili Centar za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj ulici, a zatim Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje. Tamo su prigodnim poklon-paketićima darivali najmlađe koji se tome, naravno, najviše i raduju. Zatim su nakon obilaska otišli do središta grada, na središnji Trg Ante Starčevića gdje su ih dočekala razdragana djeca i njihovi roditelji. Veselo je, glasno, bučno i šareno bilo na Trgu Ante Starčevića. Djeca se se radovala i slikala sa svojim omiljenim motomrazovima i motomrazicama.


Vesela ekipa motomrazova i motomrazica posjetit će i prigradsko naselje Sarvaš gdje će također darivati djecu. Njima je, kažu, najveća radost vidjeti vesela lica djece i njihovih roditelja koji im se također vesele.


- Klub je živo biće, klub bi trebao postojati. Ovo je pokazatelj svim ostalim udrugama da nisu tu samo slovo na papiru nego da trebaju biti sastavni dio zajednice. Ove godine obilježavamo, to jest u šestom mjesecu smo obilježili 48 godina postojanja. Znači 48 godina smo živo tkivo koje živi i radi sa svojim građanima, to jest s građanima grada Osijeka, rekao je jedan od sudionika iz redova Motokluba Osijek.


- Malom se sviđa policijski najviše, a obožava motore. Ovo mu je baš doživljaj. Motomrazovi su super. Evo, dali su nam lizaljku. Jako su ljubazni, rekao je jedan od roditelja.


- Zanimljivo mi je što se mogu sa svima tu slikati i uvijek bude zabavno. Volim se slikati na motorima, volim zabavu, rekla je oduševljena djevojčica.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!