Multimedijsko iskustvo upoznavanja Učke

11.08.2021.

16:46

Autor: Stanko Čulina/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Multimedijsko iskustvo upoznavanja Učke

Multimedijsko iskustvo upoznavanja Učke

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Prije dva mjeseca otvoren je Poklon - novi multimedijski Centar za posjetitelje Parka prirode Učka. Unatoč pandemiji bilježi sve više posjetitelja. Izgrađen je u sklopu projekta "Učka 360 stupnjeva" i po prezentaciji parka prirode jedinstven je u Hrvatskoj, pa i šire.


I po oblačnom danu pogled s obronaka Učke na kvarnerske otoke oduzima dah. No kada uđete u Centar za posjetitelje smješten 930 metara iznad mora, onda slijedi novo iznenađenje. Osjećate se kao da ste ušli u svemirski brod u kojem je predstavljena Učka.

- Zapravo primjećujem da ljudi svih naraštaja ovdje pronalaze za sebe ne samo mjesto za igru nego mjesto za promišljanje i mjesto za kreativni odnos prema svom vlastitom životu, kazala je Dalija Matijević, stručna voditeljica Centra za posjetitelje Poklon.

Centar je kapitalni projekt parka Učka. U njega je uloženo 26 milijuna kuna. Polazišna je točka za istraživanje učkarskog kraja. Unatoč pandemiji i izostanku velikih grupa, posjetitelji dolaze i s Kvarnera te iz Istre.

- Možemo reći da smo u ova dva mjeseca zadovoljni s posjetom.To su uglavnom obitelji i manje grupe prijatelja, kazala je Doris Kramarić, voditeljica marketinga, Park prirode Učka.

- To su uglavnom turisti iz sjevernijih zemalja: Njemačka, Češka, Nizozemska, otkrio je Frane Babić, instruktor, Park prirode Učka.

Ispred jedinstvenog kinetičkog stola s pokretnom maketom Učke i sestre su iz Belgije. Došle su zbog pogleda i ovog jedinstvenog centra.

- Moja sestra i ja vidjele smo centar na Instagramu, kaže naša sugovornica.

- Super mi je,sviđa mi se.Nisam nikad vidjela nešto ovako.ovo je prvi put das idemo u planine i zbilja je dobro, dodaje druga.

Centar na Poklonu tako postaje novo glavno odredište posjetitelja Parka prirode Učka. Tu će steći novo multimedijsko iskustvo upoznavanja Učke primjereno novim generacijama 21. stoljeća.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!