Isprobajte blagdanski recept iz emisije More – musaku od bakalara. Moderno i ukusno jelo koje bakalar pretvara u aromatičnu, kremastu zimsku deliciju. Idealno za blagdanski stol.
24.12.2025.
07:05
Autor: Kornelija Benazić, Klara Dujmović
Isprobajte blagdanski recept iz emisije More – musaku od bakalara. Moderno i ukusno jelo koje bakalar pretvara u aromatičnu, kremastu zimsku deliciju. Idealno za blagdanski stol.
Tradicionalno posljednji plavi recept u godini u emisiji More pripremile su novinarke Kornelija Benazić i Klara Dujmović.
Uoči blagdana odlučile su se za nešto drukčije – musaku od bakalara, jelo koje kombinira mediteranske okuse, kremastu teksturu i poznati blagdanski sastojak, ali u potpuno novoj formi.
½ kg krumpira
sol, papar
1 veliki luk
3 češnja češnjaka
½ dl maslinovog ulja
3 prstohvata nasjeckanog peršina
lovorov list
ZA BEŠAMEL
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g maslaca
30 g oštrog brašna
500 ml mlijeka
bijeli papar
muškatni oraščić
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora