Na Hvaru su svečano uvedene relikvije moći svetog Ivana Pavla II.

21.09.2021.

21:37

Autor: Vijesti u 17/HRT/IMS/D.D.

Na Hvaru su svečano uvedene relikvije moći svetog Ivana Pavla II.

Na Hvaru su svečano uvedene relikvije moći svetog Ivana Pavla II.

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U župe sv. Antuna opata u Vrisniku i sv. Jakova u Pitvama na Hvaru svečano su uvedene relikvije - moći svetog Ivana Pavla II., na inicijativu župnika inače Poljaka. U župnoj crkvi sv. Antuna opata u Vrisniku - slavljena je misa, nakon čega je održan prelazak s relikvijama - u crkvu sv. Jakova u Pitvama.

- Ivan Pavao II. je bio zaljubljen u Hrvatsku, uvijek je s radošću dolazio u našu domovinu, i mislio sam da je to dobra ideja, jedan poticaj za vjernike da se nešto probudi u našim srcima. Sada smo u pandemiji i trebalo poticaj da se dignemo od svega, papa Ivan Pavao II. može podignuti čovjeka iz praha da možemo dostojno živjeti!, istaknuo je don Robert Bartoszek, inicijator uvođenja relikvija Ivana Pavla II. za Hvar.


- Relikvije zapravo uprisutnjuju Ivana Pavla II., on trajno živi ovdje među nama i on je jedan poticaj svima nama da i mi, kako j kome Bog dao, živimo taj poziv svetosti, rekao je monsinjor Ranko Vidović, hvarski biskup.


- Jako puno Poljaka u posljednje vrijeme dolazi u našu domovinu kao turisti, i zasigurno neće proći otok Hvar, a da neće doći pogledati te dvije župe gdje su moći Ivana Pavla II., kaže Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski i izaslanik predsjednika Vlade RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!