Najbolji amaterski ribolovci - Đuro i Dino

22.12.2022.

07:00

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Najbolji amaterski ribolovci - Đuro i Dino

Najbolji amaterski ribolovci - Đuro i Dino

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osamnaest godina za redom u Zadru se nagrađuju najbolji amaterski ribolovci, u sklopu akcije "Naj ulov". Nagrađeni su i ove godine dokazali da ribe u moru ima i da je zadarski ribolovci znaju uloviti.

HRT posjeduje snimku izvlačenja iz mora zubaca teškog 12,3 kilograma, i to priborom pripremljenim za male ribe. Zato je ovo najpothvat koji je izveo Đuro Dragičević. Ribolovac Đuro Dragičević kazao je kada je ugledao velikog zubaca malo su mu klecala koljena.

Popuštanja nije bilo, ali pomoć iskusni no amaterski ribar Đuro nije tražio.

- Ako ode, ode ni prva ni zadnja, poručio je Dragičević.

Otišla nije, gdje je i kako završila dobro je čuvana tajna. Zato tajna nije da je more zadarskoga arhipelaga iznimno bogato ribom.

- I ove godine su ribolovci dokazali da u našem moru ima ribe i da je znaju uloviti. Ima ribe, ni Hemingway je ne bi znao opisati, naglasio je organizator Nedjeljko Jusup

Zadranin Dino Bajlo gotovo svake godine sudjeluje u akciji najulov. Ove godine s čak nekoliko riba. No jedna je tabinja od 4. 4 kilograma. A upravo je to ovogodišnji naj ulov.

- Svatko se u nečemu pronađe. Ja sam se tu pronašao - to je jednostavno more, ljubav, ma ni iz Zadra ne mogu otići na dva, tri dana, rekao je ribolovac Dino Bajlo.

Ove su godine sudjelovala 44 natjecatelja, prijavljena su 54 ulova i ulovljeno je ribe ukupne težine 332 kilograma.

- Ovo je možda jedina realna životna situacija u kojoj mali čovjek može pobijediti veliku ribu, dodao je Jusup.

Nastavlja se ovdje tradicija ribarstva i dalmatinskoga načina života kakvim se svi volimo pohvaliti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!