Najveći maslinik južne Istre posjetili vlasnici najbržih jurilica

12.03.2022.

07:01

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Najveći maslinik južne Istre posjetili su vlasnici najbržih jurilica

Najveći maslinik južne Istre posjetili su vlasnici najbržih jurilica

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Počele su proljetne priredbe u Istri. Najveći maslinik južne Istre posjetili su vlasnici najbržih jurilica. Poluotok se potvrđuje kao meka za prestižne goste.

Ljubitelji brze vožnje, vlasnici Porschea iz Hrvatske i Slovenije prije dvije godine osnovali su svoj klub, a ovogodišnju sezonu druženja i vožnji otvorili su upravo posjetom Istri.

Predsjednik Porsche kluba Adria Igor Grdić kaže da se Istra i Porschei vole.

- Istra definitivno može pružiti ljubiteljima Porsche vozila i lijepe ceste za vožnju i gastronomski užitak, kako vina, tako i maslinovih ulja, smatra.

Velimir Jurić iz Vodnjana, vlasnik maslinika koji su posjetili članovi Porsche kluba Adria kaže da su ovakva druženja važna.

- Važno je i za turizam i za našu proizvodnju, ovo je klub ljudi koji su prepoznali našu kvalitetu. U skladu s vrijednostima njihovih automobila, tako je i vrijednost naših ulja u nekim omjerima.

Nakon Istre slijede posjeti Slavoniji, Dalmaciji i Kvarneru. Uz vožnju promovirat će ljepote i autohtone proizvode tih naših krajeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!