07:00 / 20.04.2021.

Autor: Josip Gavranović/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Završeni radovi na obnovi zgrade škole u Velikoj Gorici

Obnova škole

Obnova škole

Foto: Josip Gavranović/Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Nakon 14 mjeseci završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade u Velikoj Gorici u kojoj su smještene srednja strukovna, gimnazija i ekonomska škola. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 31 milijun kuna. 


35 godina čekao je kompleks zgrada obnovu, i danas napokon iz energetskog razreda D prelazi u A. Novom ruhu raduje se 1363-oje učenika i 176-ero nastavnika i ostalih zaposlenika. Nositelj projekta bila je Zagrebačka županija. 

- Ukupna vrijednost uloženih sredstava je 30 milijuna kuna... europske unije, govori Stjepan Kožić, zagrebački župan.

Obnova je obuhvaćala građevinske, strojarske i elektrotehničke radove. U manje od godinu i pol mnogo je toga učinjeno. 

- Obnovljena je kompletna fasada stolarija, rekuperacija zraka i grijanja, toplinska podstanica, naglašava Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica.U prostorijama u kojima se održava nastava ugrađena je ventilacija za izmjenu zraka. U sportskoj dvorani dizalica topline zrak-voda za grijanje i hlađenje ventilacijskog sustava. 

U prostorijama u kojima se održava nastava ugrađena je ventilacija za izmjenu zraka. U sportskoj dvorani dizalica topline zrak-voda za grijanje i hlađenje ventilacijskog sustava. 

- Ovo je treća škola na području grada Velike Gorice koja je u potpunosti energetski obnovljen, ističe Krešimir Ačkar, v.d. gradonačelnika Velike Gorice.

Uvedeno je i daljinsko automatsko mjerenje potrošnje energenata i vode s unosom podataka u informacijski sustav za gospodarenje energijom.

Pod krovom kompleksa 60 je razrednih odjela - nakon uređenja na učenicima je samo da vode brigu kako svladati gradivo.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!