07:00 / 31.08.2021.

Autor: Silvio Stilinović/I.H./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Nakon 92 godine motociklizam se vratio u Slavonski Brod

Lijepo vrijeme izamilo motocikliste na ceste

Lijepo vrijeme izamilo motocikliste na ceste

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon 92 godine motociklističke utrke vratile su se u Slavonski Brod. Na otvorenom prvenstvu grada sudjelovalo je gotovo 100 vozača iz nekoliko zemalja. Zanimljivo je kako su ovogodišnje utrke održane na gotovo istom mjestu kao i prije 92 godine.

Vozači će slavonskobrodsku utrku zasigurno pamtiti po jakoj i konstantnoj kiši. Mnogi iskusni kažu kako ne pamte da je kiša padala od službenih treninga pa gotovo do posljednje utrke:

- Direktor utrke je odlučio da će prekinuti utrku na sat vremena kako bi pljusak stao i kako bi vodu maknuli sa staze. Puno su nam pomogli vatrogasci, naši redari, suci također, rekao je Nenad Jagodić-Jago, Big Bike Racing, predsjednik OO "Brod open" utrke.

Inače, i Nenad Jagodić je vozač u vrhu hrvatskoga prvenstva. Brodski klubovi imali su nekoliko predstavnika, a posebno vesele odlični rezultati organizatora utrke, članova moto kluba big Bike racing".

Uzorno organizirana utrka s ekipom na stazi koja je odgovorila svakom izazovu koji donosi loše vrijeme i koja može biti gotovo sigurna da će i dogodine dobiti organizaciju "Brod open" utrke.

- Mislim da je to bilo na jednom visokom nivou organizirano i ispred Hrvatskog moto saveza ja se stvarno zahvaljujem ekipi gospodina Nenada Jagodića, rekao je Stjepan Peršin, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza.

Motociklistički sport postaje sve popularniji u Hrvatskoj i važno je, slažu se i u Hrvatskom motociklističkom savezu, imati što više utrka u različitim gradovima. Utrke su mjesta za brzine, a ne ulice grada.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!