Nevenka Kovilić - najbolja prodavačica Hrvatske

06.11.2021.

07:03

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

 Nevenka Kovilić

Nevenka Kovilić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Plodove skradinskoga podneblja već 65 godina na štandu u Nacionalnom parku Krka prodaje gospođa Nevenka Kovilić. Nedavno je na Danima hrvatskog turizma dobila nagradu "Čovjek-ključ uspjeha" u kategoriji najprodavačice pa joj je njezina obitelj priredila malu svečanost. 

Odgojila je gospođa Nevenka tri sina, sva trojica su u poduzetničkim vodama. Pa itekako znaju cijeniti trud koji je desetljećima ulagala u obitelj i posao.

- Ona nije najbolja prodavačica - ona je žena, majka, kraljica i ona je to svoj mukotrpnim radom zaslužila, rekao je sin najprodavačice Nevenke Kovilić, Ivan Kovilić.

Osamdesetdvogodišnja Nevenka, 65 godina marljivo turistima nudi proizvode sa svojeg OPG-a pa ju je i naša kamera uhvatila za snimanja jedne reportaže na Skradinskom buku. I lako se ona sporazumi sa svima njima.

- Izvolite, probajte malo badema i smokve, dodala je dobitnica nagrade "Čovjek-ključ uspjeha" u kategoriji najprodavačice Nevenka Kovilić.

I upravo zato što je svim posjetiteljima nudila dašak tradicije i okuse autohtonih mediteranskih delicija, gospođa Nevenka, koju je županijska Turistička zajednica predložila za najprodavačicu, pravi je zaštitni znak Skradinskog buka.

- Lijepa je naša priroda i lijep je nacionalni park, ali kao i sve u životu, čine ga ljudi i mislim da nagrada nije mogla doći u bolje ruke, poručila je stručna voditeljica NP Krka Gordana Goreta.

A gospođa Nevenka pomalo i zazire od medijske pažnje kojom je okružena posljednjih dana. Ona je, kaže, samo radila najbolje što je znala.

- Nisam išla svaki dan, išla sam kad sam mogla, nekad sam išla, nekad nisam, a ne mogu ja - spremam sama i dok spremim robu, ne možeš ići bez robe. Treba prvo spremiti i kuću i sve ostalo i onda odem, rekla je Nevenka.

Usklađivala je 65 godina brigu za svoj štand i obitelj. Pa su Nevenkini sinovi složni - ako zagrebački Dolac ima svoju kumicu, Nacionalni park Krka ima svoju Nevenku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!