09:12 / 29.10.2021.

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

VIDEO: Telefone, fotoaparate i ventilatore pretvara u svjetiljke

Novi život starim telefonima, fotoaparatma i ventilatorima

Novi život starim telefonima, fotoaparatma i ventilatorima

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Pokvareni telefoni, fotoaparati, ventilatori i drugi odbačeni predmeti u rukama Milana Krkovića poprimaju novi sjaj. On ih pretvara u svjetiljke.

Umjesto da bacite svoj stari, pokvareni telefon, proslijedite ga mladom umjetniku i kreativcu Milanu Krkoviću. Stari i odbačeni telefoni, fotoaparati, ventilatori te drugi neupotrebljivi uređaji i predmeti u Milanovim rukama postaju jedinstvene svjetiljke.

- Počeli smo raditi i modernije stvari od led rasvjete, ali ipak se baziramo na stare predmete, najviše telefone, jer ih ima jako puno, opisuje Milan za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

Stare stvari nabavlja po sajmovima ili mu ih daruju prijatelji i poznanici. Milana je od najranije mladosti zanimala tehnika, a sigurno u sebi ima i umjetničku crtu. Svaka svjetiljka je jedinstvena, a ideje za izradu pronalazi u svijetu oko sebe.

- U početku je bilo i pucanja telefona, čak sam par puta htio odustati, ali nisam osoba koja lako odustane pa sam ipak na kraju nastavi i uspio se usavršiti, kaže Milan.

Milan je samo primjer da u rukama vrijednih i kreativnih ljudi ne postoji materijal iz kojeg se ne može napraviti korisna stvar. Pogledajte kako izgleda njegovih ruku djelo:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!