19:35 / 25.12.2020.

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik/IMS/HRT

Obitelj Toljanić-Europska velika obitelj godine

-

-

Foto: - / -

Nove poslovne prilike mogu se stvarati i u pandemiji. Dokaz je tomu obitelj Toljanić s Krka. Bavi se vinom i sada širi svoju poduzetničku priču. Nedavno su, usto, proglašeni i Europskom velikom obitelji godine.
Nove poslovne prilike mogu se stvarati i u pandemiji. Dokaz je tomu obitelj Toljanić s Krka. Bavi se vinom i sada širi svoju poduzetničku priču. Nedavno su, usto, proglašeni i Europskom velikom obitelji godine.  Priču o tome za HTV-ov Dnevnik iznijela je novinarka Dajana Kruneš. 

I kod Toljanića, kuhinja i obiteljski stol srce su doma. Mjesto okupljanja i druženja.Non stop je tu netko - frižider nam je uvijek otvoren i najsmješnije je kad jedan navali na njega odmah idu i ostali. Tako da nikad ne možeš sam ići jesti već cijela obitelj ide za tobom.

Ali ono što veže ovu obitelj su ljubav, toplina i briga za svakoga člana.

Obitelj Toljanić s 12-ero djece - jedna od najpoznatijih mnogočlanih obitelji u Hrvatskoj - nedavno je proglašena i Europskom velikom obitelji godine.

Svi se zajedno slažemo, pojadamo jedan drugome, kažemo ono što nosimo u sebi i tu je ta snaga - nije uvijek svatko jak, netko nekad i poklekne, ali ga drugi podignu.

Nažalost, ovoga proljeća poginuo je otac Franjo. Šestero članova obitelji preboljelo je ovih dana i koronavirus, nasreću, sve je prošlo s blažim simptomima. 

A zajedno su u svemu, pa i u poslu.

Recimo ja najčešće delam boce va makinu i onda se to se etiketira, a njemu damo najlakše da se ne forsira pa on radi kutije. Poznati su po proizvodnji vina, ali bave se i ugostiteljstvom, turizmom - vlasnici su prvoga vinskog hotela u Hrvatskoj. Priču sada šire pogonom za preradu pršuta. Gdje bi se bazirali na našoj tradicionalnoj pripremi pršuta i da uz to sami uzgajamo svinje. zato smo i uzeli 30 hektara zemlje, ogradili prostor u blizini Vrbnika za uzgoj svinja, eventualno i ovaca.
Prema planu sve bi trebalo početi iduće godine - i to uz trud i zalaganje članova uže i šire obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!