Održana vježba "RI Quake 2022": Mobilizirane sve državne intervencijske postrojbe

18.06.2022.

12:23

Autor: Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Vježba

Vježba

Foto: Dnevnik u podne / HRT

U Rijeci - u objektima bivše vojarne "Katarina B", Ravnateljstvo Civilne zaštite organiziralo je terensku vježbu "RI Quake 2022"! 

Mobilizirane su sve državne intervencijske postrojbe, dakle, Riječanima su se pridružili kolege iz Osijeka, Zagreba i Splita. Baza operacije je na Grobniku, gdje je podignuto šatorsko naselje i odakle se razvija zapovjedna struktura, a ono zbog čega su ovdje - situacije su poput potresa na Banovini, odnosno spašavanje unesrećenih iz ruševina.

- Morate doći, morate osigurati situaciju, morate izvršiti pretragu potražnim psima. Trebate gledati da li imate neke sekundarne ugroze, kada locirate unesrećene prići podupiranju, probijanju betonskih konstrukcija, pružanju prve pomoći, samom izvlačenju i predaji kolegama iz Hitne medicinske pomoći, rekao je Siniša Badovinac, zapovjednik Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!