Oldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik

18.06.2022.

07:01

Autor: Darko Santini/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Oldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik

Oldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik

Foto: HTV / HRT

Grad Vrbovsko organizirao je četverodnevnu manifestaciju pod nazivom "Super dani vani" nudeći svojim gostima različite oblike zabave i rekreacije. Gorski kotar je već sam po sebi dobra pozivnica izletnicima, a uz vesele i zanimljive manifestacije poput ove privukao je mnogobrojne posjetitelje s mora i kontinenta.


Galerija
Oldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik, Foto: HTV/HRT
Oldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik, Foto: HTV/HRTOldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik, Foto: HTV/HRTOldtimeri se provezli kanjonom Kamačnik, Foto: HTV/HRT

U Vrbovskom i obližnjem izletištu Kamačnik ovih je dana živo i veselo, a danas su središtem grada defilirali stari auti i motocikli.

Od nekadašnjih takozvanih narodnih vozila, popularnih "fićeka" i Tomosovih motocikala do raskošnih limuzina i kabrioleta, pravim ljubiteljima oldtimera sve je bilo zanimljivo.

- Gospodin Bočkaj iz Zagreba ga je uređivao sam za sebe 20 godina, ja sam ga kupio od njega prije 6 godina, otkriva nam Anton Rudan, vlasnik "Mercedesa 170".

Ovo je samo jedno od nekoliko zabavnih događanja, moramo priznati izvrsno posjećenih.

- Svaki dan ima puno događanja, i danas vidite velik broj oldtimer vozila u Vrbovskom, rekao je Dražen Mufić, gradonačelnik Vrbovskog.

Među mnogobrojnim vozilima bilo je zabavno gledati kako se ovaj rijetki motocikl servisira na parkiralištu, no upalio je na radost vlasnika.

- Evo sada kada ste upalili što je bilo? Zub vremena, zub vremena radi svuda. O čemu se radi, kakav je to motor? Dnjepar iz 1974. godine, ističe Željko Katić, vlasnik motocikla "Dnjepar".

Nešto kasnije svi su se sudionici revije oldtimera spustili u obližnji kanjon Kamačnik gdje su nastavili s druženjem, a zabavili su i druge izletnike.

- Jako je lijepo, drugi put smo osvje i stvarno je krasno i zadovoljna sam što je ponovno došla, kaže Ljubica Polić, sudionica revije oltimera.

- Lijepo, ugodno, došli smo malo se odmarati, produženi vikend, skupiti energiju za drugi tjedan, rekao je Darko Lehki, izletnik iz Preloga.

Ovime Super dani vani u Vrbovskom ne završavaju, sutra će se održati dječje natjecanje u pjevanju i plesu, a u nedjelju ova manifestacija završava utrkom kareta i koncertom puhačkog orkestra.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!